Gävle centrumplan, stationsområdet Del 1. – Nuvarande situation

Vi är mycket kritiska till busstrafiken på Centralplan i Gävle. Torget är i dag farligt med mycket busstrafik, cyklister, bilister och gångtrafik. Det är alldeles för trångt för bussar på centralplanen. Många oskyddade trafikanter är i rörelse på Gävle Centralplan.

Busshållplatser

I området kring Gävle Station finns flera busshållplatser. Säg att du ska till Sandviken. Du kan då ta buss 41 eller buss 1. Som bussresenär vill man ta den buss som kommer först. Då vill man att båda hållplatser ska finnas nära varandra så att man kan kliva på den av de två bussarna som kommer först. Just nu finns busshållplatsen till buss 1 långt ifrån busshållplatsen till buss 41. Och det är säkert likadant för många andra bussar som åker mot samma håll.

Dyster

I dag är centralplanen en dyster kalyta som inte gör någon människa glad. Vyn över torget är gediget tråkig. Vid centralplanen i Gävle borde torget ha ett helt annat uppmärksamhets- och användningsvärde. De som kommer in till Gävle med tåget ska känna sig välkomna och bli trevligt överraskade. Just nu är det svårt för nya besökare att hitta rätt buss eller hitta vägen till Stortorget.

Läs mer:

Inläggsförfattare: Byggdagboken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *