Gävle centrumplan, stationsområdet Del 4. – Vår plan, Busstation

Nuvarande situation

Vi är mycket kritiska till busstrafiken på Centralplan i Gävle. Torget är i dag farligt med mycket busstrafik, cyklister, bilister och gångtrafik. Det är alldeles för trångt för bussar på centralplanen. Många oskyddade trafikanter är i rörelse på Gävle Centralplan.

I området kring Gävle Station finns flera busshållplatser. Säg att du ska till Sandviken. Du kan då ta buss 41 eller buss 1. Som bussresenär vill man ta den buss som kommer först. Då vill man att båda hållplatser ska finnas nära varandra så att man kan kliva på den av de två bussarna som kommer först. Just nu finns busshållplatsen till buss 1 långt ifrån busshållplatsen till buss 41. Och det är likadant för många andra bussar som åker mot samma håll.

Just nu är det svårt för nya besökare att hitta rätt buss.

Vår lösning

Vi stänger centralplanen för alla motorfordon och vi delar upp trafiken. Alla busshållplatser flyttar vi öster om stationen vid Drottninggatan. Där kommer det att finnas ett liknande system så som man har på ett tågstation. D.v.s. det kommer att finnas flera busshållplatser bredvid varan så att det blir enkelt för bussresenärer att ta den buss som kommer först. Här nedan hittar ni några exempel.

Inläggsförfattare: Byggdagboken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *